Follow me on Twitter RSS FEED

duminică, 30 ianuarie 2011

René Lalique

Bijutier francez : 1860 - 1945





Cand spui René Lalique spui originalitate, bun gust, finete. René Lalique se angajeaza in revolutia estetica la sfarsitul secolului XX si este inventatorul bijuteriei moderne, manifest al stilului Art Nouveau. De la bijuterii, sticlarie, fotografie, pictura, desen, Lalique a dezvoltat o forma de arta unica la intersectia artelor aplicate, poezie, pictura si literatura. Lucrarile realizate de Lalique intre 1880 si 1910 continua sa fascineze prin puterea de evocare si prin cea a formelor. Obiectele manufacurate marca Lalique reflecta o personalitate remarcabila a unui om sensibil si cult, admirat de contemporani si reprezentant de seama al epocii lui. René Lalique s-a nascut la 6 aprilie 1860, intr-un satuc numit Ay en Campagne.Pastrand sursele de inspiratie ale stilului Art nouveau, fauna si flora, (cele mai intalnite simboluri sunt paunul, diverse insecte si personaje fantastice) Lalique inoveaza folosind materiale putin uzitate pana atunci in crearea bijuteriilor: sticla, piele, fildes, pietre semipretioase.

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Coco Chanel

Designer francez : 19 august 1883 - 10 ianuarie 1971 Numele Chanel nu poate fi ignorat de nimeni, iar moda de astazi nu ar mai fi fost la fel fara creatiile acestei adevarate artiste, care a creat un imperiu pornind de la pasiunea sa pentru frumos.
Coco Chanel a reusit sa realizeze haine practice, mica rochie neagra, jachetele care poarta si astazi amprenta sa sau jerseul din lana, confortabil si usor de purtat, chiar daca era considerat initial prea simplu pentru a se potrivi unei vestimentatii elegante.
Chanel a lansat si numeroase accesorii ce completau creatiile sale : siraguri de perle, lantisoare din aur, posete avand curele din lanturi de aur si multe altele, care au suprins, adesea socat, dar au fost foarte apreciate. Prin stilul indraznet si modelele inedite Coco Chanel a reusit sa schimbe moda feminina, marcand trecerea de la hainele rigide si ample la modele inspirate de moda masculina - materiale usoare, modele comode si practice, pastrand nota de eleganta aparte.
A fost primul stilist care a impus negru in moda, iar rochia sa neagra a devenit in scurt timp nu doar foarte cautata, dar si caracteristica pentru stilul Chanel, pastrandu-si mult timp pozitia de lider in topul preferintelor.

joi, 6 ianuarie 2011

Design by: WPYAG
Blogger Template by Anshul | Funny Pictures.